Schwalbe gume za bicikl sa zaštitom – VOZILA

Schwalbe gume za bicikl sa zaštitom protiv bušenja. Nekako, kada spomenemo spoljne gume za bicikle, a da su sa zaštitom protiv bušenja, pomislimo na Schwalbe.

Schwalbe je poznat po svojim inovativnim tehnologijama za zaštitu od bušenja, koje su postavile nove standarde u industriji biciklističkih guma. Kompanija nudi niz sistema za zaštitu od uboda dizajniranih da zadovolje različite potrebe biciklizma, od svakodnevnog putovanja do teške vožnje biciklom van puta.

Schwalbe gume za bicikl sa zaštitom postoje u 7 nivoa zaštite

(do pre nekoliko godina, bilo ih je 6). S tim što, nivo 1 i 2 ne postoji.

Zaštita počinje od nivoa 3.

Tu i krećemo sa opisom.

1. Kevlar® Guard

Materijal: Kevlar®, sintetičko vlakno poznato po visokom odnosu čvrstoće i težine, integrisano je u gumu. Nalazi se između gazne površine i strukture koja je do unutrašnje gume.
Primena: Koristi se u gumama gde je potrebna mala težina i osnovna zaštita.
Karakteristike: Pruža dobar balans između izdržljivosti i težine, nudeći pouzdanu zaštitu od uboda za svakodnevnu vožnju biciklom.

Ali.

Ne treba očekivati čuda. Schwalbe gume sa zaštitom Schwalbe Black Jack su najpoznatiji model sa zaštitom protiv bušenja, ali taj model nećete naći u radnji na polici sa oznakom “nebušivo”. Guma je lagana, brza, ali i ne sa visokom zaštitom od bušenja. Ukoliko Vam je potrebna spoljna guma sa dobrom zaštitom, tražite dalje.

2. RaceGuard

Materijal: Sastoji se od dvostrukog sloja najlonske tkanine.
Primena: Idealno za trkačke i drumske gume orijentisane na performanse. Po nama, idealni odnos cena/zaštita.
Karakteristike: Nudi visok nivo zaštite sa minimalnim uticajem na otpor kotrljanja, osiguravajući da se brzina i agilnost održavaju na visokom nivou.

3. V-Guard

Materijal: Napravljen od visokotehnološke polimerne tkanine.
Primena: Nalazi se u vrhunskim gumama orijentisanim na performanse.
Karakteristike: Izuzetno lagan i fleksibilan, pruža odličnu zaštitu od bušenja bez ugrožavanja performansi pneumatika. Najpoznatije Schwalbe gume sa zaštitom u V-guard-u : Schwalbe Kojak. Ludilo guma. Ultra brza, a sa dobrom zaštitom.

4. GreenGuard

Materijal: sloj od visoko elastične reciklirane gume debljine 3 mm. Ovde se nalazi Schwalbe Marathon. Schwalbe Marathon je nastao tokom 80-ih godina 20-og veka i od onda je kamen temeljac za kvalitetne gume sa dobrom zaštitom. U međuvremenu su nastali Marathon Cross, Marathon MTB, Marathon Speed…
Primena: Obično se koristi u cikloturizmu. za dugačke ture, kao i za gradske bicikle. U stvari, Marathon kupuju korisnici koji ne žele bušenja spoljnih guma u svakodnevnoj upotrebi.
Karakteristike: Kombinuje robusnost sa ekološkom svešću, nudeći pouzdanu zaštitu od uboda od raznih vrsta krhotina.

5. SmartGuard

Materijal: sloj fleksibilne specijalne gume debljine 5 mm.
Primena: Nalazi se u vrhunskim gumama za putovanja, kao što je Marathon Plus.
Karakteristike: Pruža najviši nivo zaštite u Schwalbe asortimanu, efikasno sprečavajući ubode čak i oštrim predmetima kao što su staklo i ekseri. Ovaj sistem se široko smatra zlatnim standardom u zaštiti od uboda.

6. Double defense

Materijal: Kombinuje sloj SnakeSkin tkanine sa slojem RaceGuarda.
Primena: Koristi se u gumama za MTB bicikle, kao i off-road bajkove.
Karakteristike: Nudi robusnu zaštitu od uboda i oštećenja bočnih zidova, što ga čini idealnim za teške terene i agresivne stilove vožnje.
Specijalne tehnologije za E-bicikle
Posebna zaštita za e-bicikle

 

E-Bike 50

Neke Schwalbe gume dolaze sa oznakom E-Bike 50, što ukazuje da su posebno dizajnirane da podnose veće brzine i povećanu težinu e-bicikala. Ove gume često imaju poboljšane slojeve za zaštitu od bušenja kako bi se nosili sa dodatnim stresom.

Prednosti Schwalbe gume za bicikl sa zaštitom

Poboljšana izdržljivost

Schwalbe-ove tehnologije za zaštitu od bušenja značajno produžavaju životni vek guma sprečavajući uobičajene uzroke pucanja, kao što su staklo, trnje i drugi oštri predmeti.

Sigurnost i pouzdanost

Vozači mogu da uživaju u miru znajući da je manja verovatnoća da će se njihove gume probiti, što je posebno važno za putovanja na velike udaljenosti, putovanje na posao i vožnju biciklom velikom brzinom.

Očuvanje performansi

Schwalbe dizajnira svoje sisteme za zaštitu od bušenja kako bi minimizirao uticaj na otpor kotrljanja i ukupne performanse pneumatika, osiguravajući da vozači ne moraju da žrtvuju brzinu ili udobnost radi izdržljivosti.

Environmental Considerations

Upotreba recikliranih materijala u određenim slojevima za zaštitu od uboda, kao što je GreenGuard, odražava Schvalbe posvećenost održivosti i smanjenju uticaja na životnu sredinu.

Schwalbe gume za bicikl sa zaštitom dokaz su posvećenosti kompanije inovacijama i kvalitetu. Integracijom naprednih materijala i inženjerskih rešenja, Schvalbe nudi biciklistima niz pneumatika koje nude vrhunsku zaštitu od probijanja uz održavanje odličnih karakteristika performansi. Bilo za svakodnevna putovanja, takmičarske trke ili avanturistički brdski biciklizam, Schwalbe gume su dizajnirane da zadovolje različite potrebe biciklista širom sveta.

Source link

Možda vam se svidi

More From Author

+ There are no comments

Add yours